TopModel.bg

Обновления от 26.05.2011

Точно 3 години след стартирането на уеб сайта TopModel.bg обновявам статията му в личния ми блог. За три години TopModel стана най-големият уеб сайт за модели и модни фотографи в България. На практита при нас са регистрирани абсолютно всички модни фотографи, които има смисъл да познавате. Проектът нарасна с база данни от над 5000 професионални и непрофесионални модела, които всеки ден търсят работа, реализация и нови проекти за заснемане. Към момента средната посещаемост на уеб сайта генерира ~ 50,000 посещения месечно с над 600,000 импресии. Ако се вземе предвид изключително тясната му специализация, това може да се отчете като абсолютен успех, без конкуренция в бранша.Топ Модел

Това е статията от старата версия на блога ми:

Обновления 30.06.2008:

Само с 1 ден закъснение стартира новият ми проект TopModel.bg. Само за 2 дни направихме около 15.000 имресии и към 50 регистрации на професионални модели, още 20 на фотографи и около 70 на непрофесионални модели. Интересът към сайта наистина е много голям и ще расте с всеки изминал ден. Много се радвам, че отзивите са много положителни, но Вие, скъпи посетители, можете да направите сами своята преценка, като посетите новия ми сайт на адрес www.topmodel.bg

Обновления:

За мое огромно съжаление, стартът на проекта не тръгна по план, затова се наложи да го отложим с 1-2 дни. Явно идеалистът в мен не позволява да се пусне нещо, докато не е на 100% готово, докато всеки един малък детайл не се изчисти, докато всичко не заприлича на едно цяло.

На 26.05.2008 стартирам най-новия си личен проект, който се казва

www.TopModel.bg

Поради изключително големия интерес, проявен от хората, мисля тази вечер да напиша малко повече относно този проект. Сайтът ще представлява една пресечна точка на целия моден браш в България, където всеки един човек, който е свързан по някакъв начин с него, ще може да намери това, което търси: бизнес партньори, рекламни лица или фотографи за нови продукти и каталози. Сайтът ще предлага изключително оригинални възможности за реклама на всякакъв вид продукти от модния бизнес: презентации на дизайнерски колекции, ревюта, модни шоа и други. Но нека го представя с няколко думи. Сайтът е разделен на няколко основни категории:

Модели

Фотографи

Модни къщи

Агенции

Бранш

TopModel.bg ще представлява силен инструмент, който всички професионални и начинаещи модели биха могли да използват за изграждането и развитието на своята кариера. С регистрацията си в сайта всеки модел ще може да създаде свой професионален електронен буук със снимки; да покаже своите предпочитания към търсения от него вид работа и да въведе най-важните данни за себе си. Така моделът ще има професионална уеб страница, с която ще може лесно и бързо да представя себе си пред агенциите, кастинг-мениджърите и буукерите. Всеки модел ще може да качи до 6 професионални снимки, за да представи себе си.

Разбира се, не сме пропуснали и начинаещите модели, които нямат професионални снимки. За тях е предвидена възможността за качване на така наречените полароиди за презентиране пред фотографи, агенции и др. В сайта са предвидени много лесни за използване инструменти за насрочване на TFP с някой от фотографите, които са регистрирани в сайта. Също така моделът ще може да получава покани за TFP срещи от фотографи.

Предвидени са насрочвания на кастинги за различни големи марки, кастинги за телевизионни реклами и други мероприятия, които ще дадат възможност на всеки модел да кандидатства и стане известен TopModel в България. TopModel ще даде възможност на всички фотографи да се регистрират в сайта и да представят работата си пред колеги, бъдещи клиенти и модели. Политиката на сайта позволява публикуването на информация за контакти с всеки фотограф, което автоматично превръща профила на фотографа в негова лична страница, която може да дава и изпраща на своите бъдещи клиенти или модели, с които работи.

Всеки фотограф ще може да си назначава TFP с даден модел, като изпраща минифолио от 5 снимки, с което се представя пред модела. Така моделът от своя страна ще може много бързо да прецени дали да приеме предложението или да го отхвърли, съдейки по предишната работа на фотографа. По абсолютно същия начин всеки фотограф ще може да получава предложения от срана на модела за TFP, като получава в кутията си минифолио от 5 снимки, с помощта на което може бързо да прецени дали моделът попада в неговите критерии и дали ще има желание да работят заедно. Също така много полезна функция е създаването на мрежа, чрез която всеки фотограф ще може да покаже моделите, с които работи. Съответно моделите ще могат да представят фотографите, с които са работили.

Към всеки профил има възможност да се добавят рецензии и коментари. Така всеки фотограф ще може да даде оценка за работата си с даден модел и обратно. Там ще е мястото за публично споделяне на съвместната работа между модели и фотографи. Всички тези възможности са облечени в изключително модерен и новаторски дизайн. Лесната и интуитивна навигация превръща TopModel.bg в сайт, който от първия ден на съществуването си предявява претенция за водещ фактор в модния бизнес в България. Сайтът стартира на 26.05.2008, когато регистрацията за всички ще е възможна и напълно безплатна. Надявам се новият ни продукт да се приеме добре и да се превърне във фактор в модния свят на България.