Start It Smart | Plovdiv

На 23 декември официално открихме пловдивското подразделение на националната организация за развитие на предприемачеството Start It Smart. Аз, заедно със Стоян Найденов и Иван Джеферов, поемаме задачата да създадем и развиваме активно предприемаческа среда в нашия град.

Доста хора ме питат за личните ми мотиви относно поемането на тази длъжност. Решението не беше много лесно за мен, защото имам доста натоварен график с основния ми бизнес (www.idit.bg), също така наскоро стартирах и нов личен стартъп в сферата на туризма- GoGo.bg (повече за него), но в крайна сметка стигнах до извода, че искам в Пловдив да се случват събития с такава насоченост. Събития, които да събират на едно място хората с желание да създават. И от мен зависи това да стане факт.

Повече за Start It Smart, като идеи и обща информация може да намерите на официалния ни сайт.

Какво да очаквате от Start It Smart | Plovdiv през 2015 г. ?

За тази година плановете ни са да направим минимум 6-7 събития, от различен характер, но всички с насоченост, мотивация и помощ на младите хора в това да се развиват като предприемачи.

Ще каним доказани, самоизградили се предприемачи, които да разкажат за техния път до върха, за това какво е нужно да имаш, за да стигнеш до там и за това как те са го постигнали. Ще организираме събития, на които хора от различни сфери да се запознаят, да разширят социалните си контакти и мрежата си от евентуални партньори. Ще каним доказани експерти в сферата на финансите и бизнеса, които да споделят опита си и да предпазят стартиращите бизнеси от основни грешки, които могат да допуснат.

И още много… Очаква ни една много интересна година.

Защо ставаме част от организация Start It Smart, а не започваме нещо ново?

Ставаме част от тази организация, защото в нейно лице виждаме хора, които мислят като нас, имат ясни цели и работят активно за постигането им. Също така според мен в България е време да започнем да оценяваме труда на можещите и да го подкрепяме, да работим заедно, а не да подриваме и да играем на принципа “Всеки за себе си”. Това е основната причина да станем част от тази организация и ще дадем всичко от себе си тя да се развива, помагайки на максимален брой хора.

Организацията е отворена за всички! 

Всеки може да бъде част от Start It Smart | Plovdiv! Търсим доброволци, които да се присъединят към нас и да ни помагат. Нужно е само да имате желание да помагате за развитието на подобна среда. Ако желаете да научите повече за това как да станете част от нас може да ни пишете на следните имейли:

  • Георги Ангелов – g.angelov@plovdiv.startitsmart.com
  • Иван Джеферов –  i.djeferov@plovdiv.startitsmart.com
  • Стоян Найденов – s.naydenov@plovdiv.startitsmart.com

Накратко за официалното ни представяне на 23ти в Hackafe президента на Start It Smart дойде, за да разкаже на всеки, който имаше интерес, какво е Start It Smart, какви цели преследва. Целта на събитието беше да ни представи пред хората официално, за да можем да започнем работа. Ето малко снимки от събитието.

 

 

Медиите за нас:

ОТКРИВАТ START IT SMART И В ПЛОВДИВ
ПРЕДСТАВЯТ ОФИЦИАЛНО START IT SMART В ПЛОВДИВ
START IT SMART: ВЛИЗАМЕ С МНОГО НОВИ ИДЕИ И ПРОЕКТИ ПРЕЗ 2015 (СНИМКИ)
PITCHING СЕСИИ ОТКРИВАТ START IT SMART СЪБИТИЯТА В ПЛОВДИВ