Логото на Startup Weekend Plovdiv 2015

Отново е време за Startup Weekend Plovdiv!!! След като миналата година не ни стигна времето за качествена организация, тази година стартираме първи със стартъпите. Тук няма да разказвам за самото събитие, това ще направя в друга публикация. Сега искам да покажа уникалното лого, което създадох за събитието.

Марката “Startup Weekend” е запазена от организацията UP Global , която е и собственик на правата на самото събитие Startup Weekend, което организираме с тяхно разрешение и под тяхната шапка.

Въпреки това, те разрешават всеки град да персонализира логото си, като запази общата концепция на бранда. И понеже миналата година нямах възможност да отделя време да направя персонално лого на Startup Weekend Plovdiv, тази година успях да се справя и искам да Ви го представя.


 

startup-weekend-plovdiv-2015-logo


 

Позиционирането на логото е вдъхновено от най-различимия символ на град Пловдив, а именно нашите 7 тепета, като съм използвал позиционирането на тепетата от самия герб на града. Също така исках да вкарам и нотка на по-модерно течение, за това заедно с колегите решихме, че ще изпишем PLOVDIV по подобен начин, както е в логото на PLOVDIV 2019, за да направим паралел с това, че подкрепяме и се гордеем с това, че сме европейска столица на културата за 2019 година.

Ето и самата формула, която използвах.

startup-weekend-plovdiv-2015


 

Ако се интересувате от събитието, ето няколко линка, които ще са Ви полезни:

От моя блог:
FAQ и полезна информация за Startup Weekend Plovdiv
Защо да участвам на Startup Weekend Plovdiv?
StartUp Weekend Sofia Mobile
Първият ми Startup Weekend и Sofia GO App

Официални линкове:
Startup Weekend Plovdiv
Startup Weekend в Media Cafe

Също така ако имате въпроси може да ми пишете.