uGift.me

Представям Ви един от по-интересните проекти, по които работя през последната година. Въпреки, че работата по дизайна му приключи преди доста месеци, го показвам сега. Причините за това са 2 (основни): искаше ми се проектът да е “жив” когато го представям (за съжаление още е в процес на разработка), а и сега ми остана време да го добавя в портфолиото си.

uGift.me е startup проект, който има за цел да помогне на всички хора по света да получават подаръците, които наистина искат, без това да създава неудобни разговори от вида “Що не ми вземете за РДто това … “. Основното задание беше сайтът да е много лесен за употреба, с изчистена и модерна визия и приятелски интерфейс.

Обща визия

По задание на клиента общата визия на проекта е в стила на Pinterest и зад това има логика, защото общата механика на проекта е в стила на известната социална мрежа. Сърфираш си из нета, харесваш нещо, което искаш да ти бъде подарено и го закачаш в своя “wishlist”.

Начална страница на уеб сайта uGift.me

Семпло и изчистено. Тази страница има няколко основни цели:

 1. Да разясни КАК РАБОТИ проекта, понеже е нов се предполага, че по-голямата част от посетителите не са запознати с механиката му.
 2. Да даде ТОЧНИ примери какво са си избрали другите хора
 3. Да те подкани да се регистрираш и да създадеш твой списък.

Като йерархията на целите е в този вид.

Какво толкова има да му се прави на този дизайн? Може би, някои хора ще възкликнат по този начин, затова искам да покажа малко работа “зад завесата”, за да добиете по-ясна представа за етапите на работата и как се стига до тук.

Това е графика на прогреса на елементите “Преглед на желание”, която направих, за да Ви покажа колко разработки бяха нужни докато стигнем до елемента, който ТОЧНО отговаря на нуждите ни:

element-progress

Това са 9 различни разработки от първото ми предложение до одобрения обект. Прегледайте файла в пълен размер, за да добиете ясна представа за еволюцията на елемента. На моменти имаше и по-смели предложения, на моменти по-неподходящи, за да стигнем до финалната версия.

Вътрешна част

Във вътрешната си част проекта запазва същия приятелски, лесен за употреба интерфейс.

public-wishlist

 

 

Страницата “ПРЕГЛЕД НА ЖЕЛАНИЕ” разбира се, с фокус върху желания продукт, който е избран от потребителя, с 2 основни функции да го ПОЖЕЛАЕШ и ти или да го харесаш, като несъзнателно насочвам посетители да го пожелаят, като съм направил бутона с това действие с по-агресивен цвят.
my-wish

Ето и още малко елементи от дизайна, както и елементи от работните файлове.

buttons-ui ui-buttons add_user_to_publicwishlist

Като цяло проектът не е много комплексен, но е интересен от гледна точка на това, че инвестирах много време в неговото проектиране, за да може да е максимално лесен за ползване от потребителите. Можете да прегледате представянето му в Behance.

3 Responses to "uGift.me"

 1. Стефан Иванов
  Стефан Иванов 10 years ago .Reply

  Проекта е много интересен, справил си се чудесно с работата.

  • angeloff
   angeloff 10 years ago .Reply

   Благодаря, нямам търпение да го видя “жив” 🙂

  • Bobby
   Bobby 7 years ago .Reply

   I agree that the camera is not waterproof. I had the same problem after taking the camera into the water for the third time at the beach. It gave me an error message that compartment is opened when i clearly had27#8n1&;t open it. it’s a shame.. my wife and i really wanted a waterproof camera

Leave a Reply