FAQ и полезна информация за Startup Weekend Plovdiv

Събитието наближава и въпросите се увеличават. Затова предлагам бързи отговори на най-често задаваните въпроси относно Startup Weekend Plovdiv. Не забравяйте, че събитието започва на 18 октомври, местата са ограничени. Можете да запазите своето място тук.

Какъв тип идеи трябва да бъда готов да развия?

Повечето идеи са уеб-базирани или мобилни апликации. Като цяло идеи, които включват създаването на физически продукт, не се вписват, защото Ви трябва нещо, което да презентирате в неделя. Ако имате каквато и да е идея, ние Ви подкрепяме да я развиете.

Как разгъвам идеята си?

Презентирането в петък ще бъде неофициално (не е позволен Power Point) и ще имате 90 секунди да опишете идеята си. Ако искате да подобрите презентационните си умения преди петък, вижте http://www.slideshare.net/suwvienna/tutorial-startup-weekend-pitch-2324035

Трябва ли да се притеснявам, че някой може да открадне идеята ми?

Презентациите на Startup уикендите се провеждат в отворен форум, без да се подписват споразумения за поверителност. Ако сте наистина притеснен, че идеята Ви може да бъде открадната – дръжте я за себе си. Помнете: екипът, който стои зад идеята, в повечето случаи е по-ценен от самата идея. 

Мога ли да участвам, ако нямам идея?

Разбира се. Имате възможността да се присъедините към един от отборите, които се съставят. Да не забравяме също, че Startup уикендите са идеални за създаване на контакти и трупане на знания.

Имат ли Startup уикендите някакви права върху продуктите или идеите, създадени на събитието?

Абсолютно не! Startup Уикенд е организация с нестопанска цел и правата принадлежат на отборите и участниците. Не Ви съветваме да се притеснявате за това по време на събитието – ще имате достатъчно време за това, когато вашият Startup продукт достигне по-високо ниво.

Как се сформират отборите?

Позволяваме отборите да се сформират сами. След като презентациите са готови, позволяваме на всеки да се върти около идеята, която е решил да следва по време на уикенда. Като цяло, отбори от около 6-7 човека работят най-добре. Чувствайте се свободни да включите ваши колеги или приятели в отбора, но не се ограничавайте от включването на други хора, които сте срещнали за пръв път. Помнете, че част от стойността на събитието е в срещането на съмишленици и идеи.

Как ще знам каква е специалността на даден човек?

Ще има цветни баджове с имена при регистрирането, за да се отличават специалистите.

По кое време трябва да съм там в Петък?

Опитайте се да пристигнете около 15:30 – 16:00 часа за да имате възможност да хапнете и да опознаете другите участници. Има много за вършене в петък вечер, затова трябва всичко да върви гладко и всички Вие да работите!

Как да стигна до там?

Събитието ще се проведе в спортната зала на Пловдивския университет на булевард „България“. За по-точно местоположение проверете уеб сайта. Ако решите да дойдете с кола, има свободен паркинг около залата. (карта)

Таксиметрови услуги:

+359 32 6665
+359 32 6155
+359 32 6160

Трябва ли да нося компютър?

Да. Да. Да. ДА! Уверете се, че ще успеете да донесете компютър – за предпочитане са лаптопите, но и каквото Ви е необходимо, за да свършите работата.

Има ли друго, което трябва да нося?

Визитки. Също така, носете добро възпитание и много енергия.

Колко струва?

Цената за участие е 25 евро и трябва да си купите билет, за да се регистрирате официално! Студентите могат да вземат билет за 15 евро. Цената включва храна и напитки, които са предоставени по време на уикенда. Ако се регистрирате по-рано, може да се възползвате от намалението на билетите и да ги вземете на цена от 15 евро. Регистрирайте се тук.

Защо не е безплатно?

Има две основни причини за цената на билета:

  • Чрез сумата се покриват разходите по организирането на събитието; не е достатъчна за покриването на всички разходи, но се опитваме да покрием остатъка от спонсори.
  • Също така е начин да осигурим позитивно ниво на обвързване от участниците, като в същото време поддържаме събитието на достъпна цена.

Защо цялото съдържание на сайта на Startup Weekend Plovdiv е на английски, а не на Български?

Startup Уикенд е глобална инициатива и ние искаме да се уверим, че събитието е достъпно до възможно най-широка публика. Например, направихме уеб сайта и събитието в София, използвайки опита и най-добрите практики от други места, на които Startup Уикенд вече се е провеждал – това ни спести много време и усилия; искаме да сме сигурни, че нашето съдържание е също толкова достъпно и може да бъде използвано от други организатори и участници на Startup Уикенд.

За повече информация, следете официалния уеб сайт на Startup Weekend Plovdiv