Защо да участваме в Startup Weekend Plovdiv

С приближаването на Startup Weekend Plovdiv все повече хората се интересуват от формата и това, за кого би било интересно да участва на Startup Weekend Plovdiv. Затова в тази кратка статия обяснявам основния формат на събитието и няколко важни причини, защо да участваме в Startup Weekend Plovdiv.

Startup уикендите са 54-часови събития, на които разработчици, дизайнери, маркетолози, продуктови мениджъри и бизнес ентусиасти  се събират, за да споделят идеи, сформират екипи, разработват продукти и стартират бизнеси.

Startup уикендите са с продължителност един уикенд (54 часа), където предприемачи и бъдещи такива могат да разберат дали startup идеите им са осъществими. Като цяло, половината от участниците в startup уикенда са с технически или дизайнерски знания и опит, другата половина са с бизнес идеи.

Започва с отворен микрофон в петък, участниците представят най-добрите си идеи и вдъхновяват други да се присъединят в техния екип. В събота и неделя екипите се фокусират върху разработване и валидиране на идеите си, практикуват различни Startup методи  в разработването на MVP (Minimal viable product), или казано по друг начин – в разработването на най-необходимото за един продукт, за да може той да съществува и да печели пари. В неделя вечер екипите демонстрират прототипи и получават стойностни коментари и съвети от експерти.

Защо да участвам на Startup Weekend Plovdiv?

Има хиляди причини да участвате. Знаем че времето Ви е ценно, затова ще споменем само първите 8:

Образователно е:  Startup уикендите са, за да учим докато създаваме. Не слушате просто теории – създавате стратегии и ги тествате на момента.

Създайте мрежа: Това не е просто happy-hour. Startup уикендите привличат най-добрите професионалисти във вашата сфера. Прекарвайки уикенд в разработване на компании, които решават истински проблеми, Вие изграждате връзки и възможност да си тръгнете с работа или дори инвеститор.

Откривате съмишленици: Всички знаем, че  не просто идеята е важна – екипът е. Startup уикендите са най-доброто място за откриване на някой, с когото наистина да стартирате бизнес.

Научавате се на нови умения: Излезте от зоната си на комфорт. Цял уикенд давате воля на креативността си, Startup уикендите са перфектната възможност да работите върху нова платформа, да научите нов програмен език, или просто да опитате нещо различно.

Действително стартирате бизнес: Над 36% от Startup бизнесите продължават да се развиват след 3 месеца. Около 80% от участниците планират да продължат работа с екипите си или бизнеса след уикенда.

Вземете собствено време с опитни лидери: Местните технологични и бизнес лидери участват в Startup уикенда като съдии и треньори. Отделете специално време, прекарано със знаковите фигури от Вашата сфера.

StartUp Weekend Plovdiv е изгоден: Участието в Startup Weekend Plovdiv струва 25 € (по-малко за студенти). Билетът Ви покрива 7 хранения, десерт, достъп до ексклузивни ресурси, предоставени от спонсорите и разбира се – всичкото кафе, за което може да помислите.

Присъединявате се към глобална общност: Присъединете се към над 45 000 Startup уикенд възпитаници, всички на мисия да променят света.

Ако решите, че това събитие  е за Вас.

Регистрирайте се сега!

P.S. Ако имате въпроси към мен, пишете в коментарите … горе вдясно :). Ще Ви чакам на събитието!

8 Responses to "Защо да участваме в Startup Weekend Plovdiv"

 1. Valyo
  Valyo 11 years ago .Reply

  Мога ли да участвам, ако нямам 18 и имам малко опит в програмирането? 🙂

 2. Tanyo
  Tanyo 11 years ago .Reply

  Участието в Startup Weekend Plovdiv струва 25 € (по-малко за студенти). Колко е за студенти?

  • Atanas
   Atanas 11 years ago .Reply

   15 € е за студенти и ученици.

 3. Koko
  Koko 11 years ago .Reply

  Как биват приети ученици 11 и 12 клас на такова място, защото когато погледнах статията нищо не се споменава за ученици, а само за студенти, което е може би малко странно.

 4. bekyarov
  bekyarov 11 years ago .Reply

  Цената за студент е 15 евро, а учениците ползват същото намаление. Ще се видим там 🙂

  • stefan
   stefan 11 years ago .Reply

   Какво точно разрешение се изисква? Необходимо ли е да се минава през нотариус или някакви други административности 🙂

   • angeloff
    angeloff 11 years ago .Reply

    Разрешението трябва да е свободен текст, подписан от родител. Също така ще ви предоставим наши контакти, за да може някой от родителите ви да се свърже с нас, за да е спокоен, че всичко е наред.

 5. angeloff
  angeloff 11 years ago .Reply

  Цената за студенти и ученици е 15 евро. Тя включва всичко, което включва регулярната цена.

  Лицата под 18 години трябва да имат писмено разрешение от родителите си. Питайте @bekyarov той беше в София на предишното събитие и е под 18 год.

Leave a Reply