Hackafe Plov<div>

В последно време в Пловдив започнаха да се случват много неща в ИТ бранша. Големи и важни неща.

Преди 2 месеца аз и още около 30 души създадохме първия “hackerspace” в Пловдив. Hackafe. Вече разполагаме с място, където може да се събираме, да работим и да обменяме идеи.

Какво е Hackafe?

Hackafe Plovdiv обединява на едно място млади, предприемчиви, образовани, инициативни и перспективни хора със силен интерес към новите технологии и бъдещето. Хора, които вярват, че могат да променят света.

Hackcafe Plovdiv е място, на което обменяме и споделяме идеи, получаваме нови знания, правим нови контакти.

Създадохме Hackafe  по модел на” hacker space” и “co-worker space”, като при нас направихме един хибрид между двата типа място. Това ще рече, че освен възможността да станете членове и да се възползвате от всички наши ресурси, също така ще можете да използвате нашето място, като споделено място за работа (co-worker space), т.е. да използвате нашите помещения като ваш офис. Разбира се, при спазване на определените от нас условия.

За 2 месеца имаме над 40 платени членове, като за този период са проведени 7 събития и лекции на различни теми. Скоро ще стартираме и завършения ни уеб сайт, в който ще можете да намерите месечен календар за всички предстоящи и изминали събития, както и доста сериозен ресурс от информация по различни теми.

Какви са нашите цели?

Основната ни цел е да създадем общество от умни и будни хора, които са готови да променят света. Ако сте такъв човек, можете да станете наш член много лесно.

Станете член на Hackafe

Защо съм член на Hackafe и за какво отговарям в организацията?

В момента съм в управителния съвет на Hackafe, като съм поел отговорността да управлявам 2 много важни ресора-Финанси и сектор Онлайн Системи. За второто бях избран след представяне на вижданията ми и гласуване на общото събрание.

Натоварих се с тези допълнителни отговорности, защото откакто се занимавам с уеб дизайн и разработка на уеб сайтове, се опитвам да създам общество от хора, които също работят в тази сфера, с които да обменяме идеи и да решаваме проблеми.

Това изобщо не означава, че нашето общество е само за програмисти и дизайнери, напротив. Стремим се да набираме членове от всички професии – адвокати, фотографи, художници, творци, музиканти. По този начин ще имаме много и различни гледни точки  когато решаваме определени проблеми или дискутираме определени проекти и цели.

За мое съжаление доста години такова общество беше възможно да е само онлайн. Нямаше достатъчно ентусиасти като мен за нещо такова, а и може би се опитвах да го направя само с дизайнери, което пък правеше задачата почти невъзможна.

Сега обаче то е факт и аз съм много щастлив, че най-накрая имаме общество, в което можем да създаваме иновации.

Както споменах по-горе за изминалите 2 месеца,  имаме над 40 платени членове, уникално място в центъра на Пловдив, което да използваме и 7 проведени лекции и курсове.

Ако искате да се присъедините към нашето общество, може да го направите като ми пишете или се свържете с мен по телефона.

Повече информация за нас може да намерите на нашия уеб сайт:  Hackafe

За Спонсори

Като всяко общество и ние търсиm и разчитаме много на подкрепата на хора и фирми, които споделят нашите виждания. Ако имате интерес да ни спонсорирате финансово или по друг начин, можете да се свържете с мен за повече информация за нас и нашите конкретни нужди.

Следете блога ми – в него ще пускам най-актуалната информация около Hackafe и всичко, което се случва при нас.

Логото и общата ни визия все още се разработва.