Семпъл уеб сайт

Наскоро моят добър приятел Петър Карагяуров ме помоли да изработя уеб сайт за него, в който да може да представи работата си, като художник и като графичен дизайнер. За това исках да направя сайт, който да фокусира вниманието на посетителите му само върху неговата работа. Исках сайтът да е семпъл, лесен за употреба. Без да създава съпротивление у посетителя.

Разделих логически сайта на 2 основни категории, които да имат ясна граница между тях. Това са картините и дизайнът. Те нямат общо освен, че ги създава един и същи човек. Затова и за двете части съм използвал различни подходи за представянето на информацията.
Peter Karagiaurov Design

Използвах триколонен дизайн за картините, за да може посетителят да придобие бързо по-ясна представа за тях. Триколонният дизайн ми разреши да използвам по-големи прегледни на снимките за тази страница.

Peter Karagiaurov Design

А прегледът на картините изкарах в отделна страница.

Peter Karagiaurov Design

Peter Karagiaurov Design

Можете да прегледате целия уеб сайт тук.

Ще се радвам да чуя коментарите Ви относно проекта, реализацията и това дали съм успял да постигна момента, в който нещата просто работят.

9 Responses to "Семпъл уеб сайт"

 1. Александър Атанасов

  Чудесен е, може би само хоувъра на майн пейджа е малко не на място.

 2. Boris
  Boris 10 years ago .Reply

  Екстра е 🙂 Браво!

 3. angeloff
  angeloff 10 years ago .Reply

  @ Алекс. Малко по-конкретен ако може да бъдеш. Какво имаш предвид под “не е на място”.

 4. Borislav Arapchev
  Borislav Arapchev 10 years ago .Reply

  Много ми допада почти всичко, само текста – “Peter Karagiaurov is born in 1980. In 1998 he… ” е много блед и трудно се чете / usability? /.

  Иначе целия сайт е направен качествено и със стил.

 5. seo Евгени Йорданов

  Кърти мивки! Много готино!

 6. Александър Атанасов

  Здрасти, имах предвид, че този цвят не се връзва. Не съм художник и говоря просто по мой вкус. Минимализма е страхотен просто, любимия ми стил, просто някак си този цвят на не ме грабна.

 7. angeloff
  angeloff 10 years ago .Reply

  Нека малко да ми престои и да “втаса” и ще го разиграя в друг цвят, може и да си прав въпреки, че според мен подпора е правилен.

 8. Borislav
  Borislav 10 years ago .Reply

  На мен като цяло ми харесва сайта и излъчването му 🙂 особено background-а, но иконките за контакт наистина са доста зле(тази за мейл), изобщо не се връзват с останалата красива част на сайта. Също така, шрифта в този box(информацията за Петър) изглежда някак разтегнат, според мен ще е по-добре да го смениш.
  Реших да пробвам нещо с иконките и се получи това:
  http://cl.ly/0q3e0u37262V1a2A3I06

  Надявам се да съм бил полезен 🙂

  • angeloff
   angeloff 9 years ago .Reply

   Здравей, благодаря ти, че си отделил от времето си, за да направиш това предложение, но аз честно казано не виждам значима разлика от твоето предложение и това, което в момента е сложено на уеб сайт. Ще те помоля за пояснение.

Leave a Reply