Семпъл уеб сайт

Наскоро моят добър приятел Петър Карагяуров ме помоли да изработя уеб сайт за него, в който да може да представи работата си, като художник и като графичен дизайнер. За това исках да направя сайт, който да фокусира вниманието на посетителите му само върху неговата работа. Исках сайтът да е семпъл, лесен за употреба. Без да създава съпротивление у посетителя.

Разделих логически сайта на 2 основни категории, които да имат ясна граница между тях. Това са картините и дизайнът. Те нямат общо освен, че ги създава един и същи човек. Затова и за двете части съм използвал различни подходи за представянето на информацията.
Peter Karagiaurov Design

Използвах триколонен дизайн за картините, за да може посетителят да придобие бързо по-ясна представа за тях. Триколонният дизайн ми разреши да използвам по-големи прегледни на снимките за тази страница.

Peter Karagiaurov Design

А прегледът на картините изкарах в отделна страница.

Peter Karagiaurov Design

Peter Karagiaurov Design

Можете да прегледате целия уеб сайт тук.

Ще се радвам да чуя коментарите Ви относно проекта, реализацията и това дали съм успял да постигна момента, в който нещата просто работят.

9 Responses to "Семпъл уеб сайт"

 1. Александър Атанасов

  Чудесен е, може би само хоувъра на майн пейджа е малко не на място.

 2. Boris
  Boris 13 years ago .Reply

  Екстра е 🙂 Браво!

 3. angeloff
  angeloff 13 years ago .Reply

  @ Алекс. Малко по-конкретен ако може да бъдеш. Какво имаш предвид под “не е на място”.

 4. Borislav Arapchev
  Borislav Arapchev 13 years ago .Reply

  Много ми допада почти всичко, само текста – “Peter Karagiaurov is born in 1980. In 1998 he… ” е много блед и трудно се чете / usability? /.

  Иначе целия сайт е направен качествено и със стил.

 5. seo Евгени Йорданов

  Кърти мивки! Много готино!

 6. Александър Атанасов

  Здрасти, имах предвид, че този цвят не се връзва. Не съм художник и говоря просто по мой вкус. Минимализма е страхотен просто, любимия ми стил, просто някак си този цвят на не ме грабна.

 7. angeloff
  angeloff 13 years ago .Reply

  Нека малко да ми престои и да “втаса” и ще го разиграя в друг цвят, може и да си прав въпреки, че според мен подпора е правилен.

 8. Borislav
  Borislav 13 years ago .Reply

  На мен като цяло ми харесва сайта и излъчването му 🙂 особено background-а, но иконките за контакт наистина са доста зле(тази за мейл), изобщо не се връзват с останалата красива част на сайта. Също така, шрифта в този box(информацията за Петър) изглежда някак разтегнат, според мен ще е по-добре да го смениш.
  Реших да пробвам нещо с иконките и се получи това:
  http://cl.ly/0q3e0u37262V1a2A3I06

  Надявам се да съм бил полезен 🙂

  • angeloff
   angeloff 13 years ago .Reply

   Здравей, благодаря ти, че си отделил от времето си, за да направиш това предложение, но аз честно казано не виждам значима разлика от твоето предложение и това, което в момента е сложено на уеб сайт. Ще те помоля за пояснение.

Leave a Reply