Angeloff.net v2.1

Ето, че отново дойде време за по-сериозно обновяване на уеб сайта, портфолиото и системата. Това, ако трябва да съм честен, според мен е най-сериозното, което съм правил, откакто го имам този сайт. В блога ще си позволявам да се обръщам към ТЕБ на ТИ, защото щом си отделил от времето си да се запознаеш с мен и моята работа, няма да имаш нищо против.

Ново лого

Вече имам и нова версия на логото си. Основната ми идея беше да прилича малко на амбиаграма, защото ми харесва идеята за баланса. Логото е нарисувано от моя колега и приятел Петър Карагяуров.

Обновления по уеб сайта

Уеб сайтът вече ще се намира на адрес www.angeloff.net, а не на /blog както беше преди. И без това блогът и портфолиото ми са слети от много време, затова реших да е на основния домейн. Флаш сайта ще си го оставя архивен, все пак толкова години ми е служил – няма да го пенсионирам сега :).

Angeloff.net v2.1

Георги Ангелов

Пренаписах изцяло темата и обнових wordpress до най-новата версия (благодаря на хакерчето, което ми беше хакнало някакъв експлойт 🙂 ), но трябва да сме в крак с модата. Включих разумно количество нови технологии, като css3 псевдо-класове, малко транзакции, border-radius и т.н. Направих “пролетно” почистване на портфолиото с уеб сайтове, все пак кого го интересува какво е правено преди 3 години или пък сайтове, които вече не са активни, сайтове, които не поддържам аз, а някоя секретарка и нямат нищо общо с моята работа. Мисля, че е добре човек да се представя с актуалната си работа. Мислех да направя 1 категория – Архив, но не съм сигурен. Ще се радвам да чуя мнения по този въпрос. Като цяло дизайнът не е много променен, но потребителското преживяване е изключително подобрено, типографията също. Коригирах йерархията, махнах всичко излишно, за да може посетителят да се фокусира върху важните неща, а именно последните проекти, които съм реализирал и статиите, които пиша.

Log > Angeloff.net v 2

Angeloff.net/blog v1

Ето я и първата версия на блога от 2006 година.Георги Ангелов v1

4 Responses to "Angeloff.net v2.1"

 1. Pavel Badzhakov
  Pavel Badzhakov 13 years ago .Reply

  Свежо е, харесва ми! Добра четимост, добро цветово преливане. Надявам се и на непрофесионалистите също да се хареса.

 2. Иван Савков

  Харесва ми, може би имам забележки само към навигацията горе, малко постно ми стои, но иначе всичко друго е ок 🙂

 3. Иво Иванов
  Иво Иванов 13 years ago .Reply

  Добре се е получило, но можеш много повече 🙂
  Иначе конкретни идеи за подобряване на сегашния вариант:
  1. текста на постовете: или сложи някой sans serif шрифт, или увеличи font-size и line-height на то сегашния
  2. направи фона на сайд бара по плътен, защото в момента много трудно се чете
  3. лого е мн добро като идея, но и то трудно се чете заради серифния шрифт (говоря за това което е по диагонал 🙂 една хелветика ще го подобри значително 🙂

 4. angeloff
  angeloff 13 years ago .Reply

  Благодаря за коментарите!

  @ Иван – Да и аз бях на това мнение, за това малко го коригирах. Лошото, че ми се иска да пусна още няколко категории. По тази причина дизайна на менюто още не е окончателен, но и така ми харесва.

  @ Иво – Явно не харесваш серифен шрифт и това си е :). Левия бар наистина е прозрачен, но няма да го направя по-тъмен, защото искам визуалния фокус да е върху статията/съдържанието. Може би ще работя в насока :hover ефекта да е по-силен, за да по четимо. В няколко форума търпя критика заради този бар, но съм решил, че е с по-нисък приоритет. Логото ми харесва така 🙂 За line-height съм съгласен.

Leave a Reply